Voordrachten

 

In het kader van 50 jaar Werkgroep Ecologie Tessenderlo organiseren we in 2018 drie voordrachten met een PowerPointpresentatie.

Deze voorstellingen gaan door in het Bosmuseum Gerhagen en zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Om alles goed te organiseren is inschrijven nodig ( plaatsen zijn beperkt)  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Woensdag 14 maart 2018

De geschiedenis van Gerhagen in een notendop

In deze voordracht besteden we aandacht aan zowel de geologie als de geschiedenis van het gebied. Alle belangrijke zaken worden op rijtje gezet: de abdij van Averbode, de Prinsen van de Merode , de huidige geschiedenis.

Beginuur 19 uur - einde rond 21uur.

 

Vrijdag 21 september 2018

Veren, vleugels en vogels

Kleren maken de man. Hoe zit het echter met de vogel? Maken veren de vogel? Maken vleugels de vogel?

Tijdens de presentatie zullen we op een eenvoudige en ludieke manier kennis maken met de basisbegrippen van de vogelwereld. Volgende vragen komen alvast aan bod: Wat is een vogel? Hoe kunnen we vogels herkennen? Hoe en wanneer zijn ze ontstaan? Wat hebben ze gemeen met mensen?

Beginuur 19 uur - einde rond 21.30uur.

 

Woensdag 10 oktober 2018

De wereld van de paddenstoelen

We maken een wandeling door de vormenrijkdom van het rijk der zwammen aan de hand van prachtige foto's en maken zo kennis met het leven van paddenstoelen. We leren de meest voorkomende paddenstoelen kennen.

Beginuur 19 uur - einde rond 21uur.

 

We hebben 10 gasten en geen leden online