Een gewoon bezoek aan het Bosmuseum

fotoeieren museum ekster museum nestkastjes

In het Bosmuseum kan je terecht voor een permanente tentoonstelling "van ei tot ei". Op een aangename, doch boeiende manier wordt u rondgeleid in de wereld van vogels.
De toegang voor een bezoek tijdens de openingsuren is gratis.

Voor een bezoek buiten de openingsuren wordt een vergoeding van € 30 gevraagd.

Scholen betalen € 30.

 


Geleid bezoek

 


Bij een vooraf gereserveerd bezoek aan het Bosmuseum laat een gids u tijdens een rondleiding van ongeveer één uur kennis maken met de wereld van de vogels.
De rondleiding kost € 30 voor een groep van maximum 30 personen.

Scholen betalen € 25.

 


Bezoek met werkblaadjes

werkblLeerlingen kunnen aan de hand van werkbladen, aangepast aan hun niveau en leeftijd, in het Bosmuseum de vogelwereld ontdekken en hun kennis terzake gevoelig uitbreiden.
De prijs per groep is € 25.

De werkblaadjes kan men aankopen of downloaden. De school zorgt zelf voor het kopiëren van de werkbladen. Antwoorden zijn ook beschikbaar.

 


Bezoek met een vrije natuurwandeling
 

U kan een bezoek aan het Bosmuseum koppelen aan een eigen wandeling.Zo kunt u er een gevulde (halve) daguitstap van maken.
U kunt er één van de bewegwijzerde wandelpaden volgen:
 
Rolwagenpad   2,8 Km
Zandbergwandeling  4,5 Km
• Boswandeling 7,7 km
• Houterenbergwandeling  10,7 Km
• Lekdreefwandeling 12 km
Een folder van de wandelingen is te verkrijgen in het Bosmuseum

Geleide natuurwandeling


Een natuurgids leert uw groep van maximum 30 personen op een aangename manier de natuur kennen. 
Een gidsbeurt van één uur tot een halve dag kost € 35.
Scholen betalen € 30


Leslokaal

 

In het Bosmuseum staat een ingericht leslokaal tot uw beschikking. U kunt er beschikken over een TV, video, DVD, beamer, laptop, e.a.
De huur van het leslokaal voor lessen, voordrachten en vergaderingen bedraagt € 50, scholen betalen € 30.


Bosmuseum bibliotheek

 


In het Bosmuseum staan een aantal gidsen en naslagwerken i.v.m. natuur & milieu ter beschikking. Studenten en andere geïnteresseerden kunnen in het Bosmuseum, tijdens de openingsuren, opzoekingswerk verrichten.


Biotoopstudie


Hoe komt het dat in onze streken verschillende bostypen voorkomen? Waarom groeien hier in Gerhagen op het ene perceel andere bomen dan op het terrein inde buurt? Leven er ook andere dieren? Groeien er andere planten in een donker bos dan in een licht bos? Verschilt het microklimaat in het bos met dat van een open terrein?
Door twee bospercelen in Gerhagen met elkaar te vergelijken, onderzoeken we de begroeing, bodemdieren, bodemgesteldheid en het beheer.

Aanvragen via provinciaal natuurcentrum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 Stiltewandelingen

 


Tijdens een stiltewandeling maakt u in groep kennis met "het geluid van de stilte". Ze zijn bestemd voor volwassenen en scholen (10- tot 16- jarigen). Maximum 20 deelnemers worden begeleid door een natuurgids voor de duur van 2.5 à 3 uur.

Aanvragen via provinciaal natuurcentrum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 Andere mogelijkheden

 

Het Bosmuseum ligt aan de voet van de "Zandberg" met de VVV-uitkijktoren vanwaar u kunt genieten van een prachtig panorama op een zee van groen. Kinderen kunnen naar hartelust ravotten in de omgeving van de "Zandberg". De allerkleinsten halen hun hartje op in de speeltuin. Een picknick is er geen probleem.
Diverse fietsroutes passeren het Bosmuseum: de VTB-VAB-route; Louis Verbeeckroute; Drieprovinciënroute en het Fietsenroutenetwerk Limburgse Kempen. In Gerhagen vertrekt er een 5 Km lang verhard fietspad tot aan de poort van de abdij van Averbode. De Teutenroute doet u de streek met de auto verkennen en het Grote-route-wandelpad 561 loodst de geoefende wandelaar voorbij.
U kunt via het VVV-Tessenderlo dagtrips voor groepen en/of scholen aanvragen.
Tel. 013/66 17 15; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; website: www.vvvtessenderlo.be


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben 14 gasten en geen leden online